tag:blogger.com,1999:blog-8448731690020422245.post1263465068193080784..comments2023-11-17T09:26:05.911+01:00Comments on Pieczywo na zakwasie: Pszenny chleb razowy na Pâte FermentéeMarysiahttp://www.blogger.com/profile/12614956577596979231noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-8448731690020422245.post-21306388959426724042013-12-30T13:52:45.721+01:002013-12-30T13:52:45.721+01:00No właśnie podobno cechą tego typu zaczynu jest to...No właśnie podobno cechą tego typu zaczynu jest to, że w przeciwieństwie do chociażby poolish zawiera sól. Ale kto wie, może bez niej wyszedłby jeszcze lepszy?Marysiahttps://www.blogger.com/profile/12614956577596979231noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8448731690020422245.post-51480333716985574502013-12-30T13:51:27.388+01:002013-12-30T13:51:27.388+01:00Potwierdzam, jest! :)Potwierdzam, jest! :)Marysiahttps://www.blogger.com/profile/12614956577596979231noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8448731690020422245.post-34887128372360125652013-12-30T13:50:54.315+01:002013-12-30T13:50:54.315+01:00Kierownik dziękuje :DKierownik dziękuje :DMarysiahttps://www.blogger.com/profile/12614956577596979231noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8448731690020422245.post-8644959272321963622013-12-30T12:23:35.530+01:002013-12-30T12:23:35.530+01:00Rozczyn dojrzewający min 12 godzin to doskonały sp...Rozczyn dojrzewający min 12 godzin to doskonały sposób na właściwy delikatny miękisz i aromat chleba. Spróbuj nie dodawać soli do rozczynów a zawsze do ciasta właściwego. Sól hamuje rozwój drożdży a jest jednocześnie doskonałym naturalnym emulgatorem użytym bezpośrednio do ciasta.<br />Adam Piekarzhttps://www.blogger.com/profile/03744644972916767316noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8448731690020422245.post-55895718256451833082013-12-19T19:49:53.108+01:002013-12-19T19:49:53.108+01:00Piękny chleb i wspaniały kierownik produkcji :))Piękny chleb i wspaniały kierownik produkcji :))Jswmhttps://www.blogger.com/profile/14167258433232033619noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8448731690020422245.post-56981501801480949752013-12-11T11:21:17.014+01:002013-12-11T11:21:17.014+01:00Musi być pyszny :)Musi być pyszny :)Martahttps://www.blogger.com/profile/14442258952038224158noreply@blogger.com